Pronađeni ostaci Fossettovog zrakoplova

OSTACI zrakoplova pronađeni pored grada Mommoth Lakes u Kaliforniji pripadaju nestalom američkom avanturistu Steveu Fossettu, potvrdili su tamošnji dužnosnici. Oznake na zrakoplovu potvrdile su kako se radi o Bellanca Super Dechatlon zrakoplovu u vlasništvu 63-godišnjeg nestalog milijunaša, prenosi BBC.

Fossettovo tijelo nije pronađeno, a okružni šerif John Anderson kazao je kako su ostaci zrakoplova uočeni jučer kasno popodne tijekom zračne potrage, koja je ponovo pokrenuta zbog pronalaska njegovih osobnih stvari na tom području.

"Ostaci sugeriraju kako je to bio težak pad zrakoplova i ja osobno ne vjerujem da bi ga itko mogao preživjeti. Među ostacima nismo pronašli ljudske ostatke što nije čudno jer životinje već nakon samo nekoliko dana očiste mjesto nesreće", kazao je Anderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina trupa zrakoplova jednostavno je vaporizirana pri udaru, a dijelovi motora bili su razbacani nekoliko stotina metara uokolo. Potraga za tijelom se nastavlja, a u nju je uključeno 50-ak ljudi i pet timova s psima, istaknuo je Anderson.

Fossett je nestao prošlog rujna, a službeno je proglašen mrtvim u veljači ove godine.

B.V.
Foto: wikipedia.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara