Propaganda protiv "Okupacije Wall Streeta": Prosvjednik se "olakšao" na policijski automobil

Propaganda protiv "Okupacije Wall Streeta": Prosvjednik se "olakšao" na policijski automobil

Foto: AFP

U BRITANSKOM listu Daily Mailu objavljena je fotografija na kojoj se vidi kako jedan od prosvjednika na Wall Streetu vrši nuždu na policijski automobil što je odmah pokrenulo kampanju optužbi da prosvjednici onečišćuju i stvaraju nered u financijskom središtu New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Daily Mail piše i kako se u zoni koju su okupirali prosvjednici mogu vidjeti hrpe nabacanog otpada, iako se neki od prosvjednika brinu kako bi sve postalo čisto. Prema izjavama očevidaca, policajci nisu ništa poduzeli kada su im ljudi prijavili vršenje nužde na njihovom automobilu.

Na prosvjednike se danas obrušio i gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg, jer tvrdi da su gradsku ekonomiju doveli u rizik i da štete gradu. "Ono što pokušavaju napraviti je oduzeti posao onima koji rade u ovom gradu", kazao je Bloomberg i dodao kako prosvjedi posebno štete turizmu. Prosvjedi koji su prvo krenuli sa Wall Streeta sada su se proširili po cijelom SAD-u. Prosvjednici traže više socijalne pravde i smanjenje društvene nejednakosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara