Propala izborna skupština HSS-a Međimurja

Izvanredna izborna skupština HSS Međimurske županije razišla se večeras ne izabravši predsjednika, pa će je do daljnjega voditi povjerenik.

Nakon brojnih disonantnih tonova i prebrojavanja glasova izaslanika, koji su se okupili večeras u čakovečkom hotelu Park, utvrđeno je da je jedini kandidat za predsjednika, sadašnji povjerenik Marijan Novak dobio 43 glasa za i isto toliko protiv.

Glavni stranački tajnik je rekao da treba pristupiti drugom krugu glasovanja, no veliki dio izaslanika napustio je dvoranu, a voditelj stranačke sjednice Zvonimir Siladi skupštinu je proglasio neuspjelom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na večerašnjem skupu bio je nazočan i predsjednik stranke Zlatko Tomčić, čiji ugled nije pomogao smirivanju nesuglasica međimurskih HSS-ovaca.

Predsjedništvo HSS-a raspustilo je u svibnju županijsku međimursku i gradsku čakovečku organizaciju HSS-a jer je utvrdilo da su neki gradski i općinski ogranci HSS-a u pripremama za stranačke županijske izbore postupali protivno stranačkom Statutu, te zato što su bili narušeni odnosi među vodećim ljudima međimurskog HSS-a.

(Hina) xvhač yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara