Propala tvrtka holdinga Nikice Valentića brisat će se iz sudskog registra

Propala tvrtka holdinga Nikice Valentića brisat će se iz sudskog registra
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

TRGOVAČKI sud u Bjelovaru danas je istovremeno otvorio i zaključio stečaj nad Niva konzaltingom, tvrtkom u sklopu holdinga kojim je upravljao bivši premijer Nikica Valentić, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka sa 777.000 kuna duga brisati iz sudskog registra.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što su u rujnu zainteresirani za stečaj te tvrtke bili pozvani da plate 15.000 kuna predujma za plaćanje prethodno otvorenog stečaja, no budući da se u zakonski predviđenom roku nitko nije javio, sud je donio rješenje o zaključenju stečaja.

Niva konzalting tvrtka je registrirana za projektiranje i građenje sa sjedištem u zagrebačkoj Gradišćanskoj ulici kojoj je osnivač 2014. bio holding Niva d.d. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, da bi se kasnije kao osnivač upisao Ivan Valentić, sin bivšeg premijera Nikice Valentića. Nakon te promjene temeljni kapital tvrtke bio je povećan na 2,45 milijuna kuna.

S druge strane, bivši hrvatski premijer Nikica Valentić bio je direktor i predsjednik uprave Nive d.d. od 1997. do 2011., a krajem 2015. postao je član i predsjednik Nadzornog odbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara