Propao lanac restorana Jamieja Olivera
LANAC restorana slavnog britanskog kulinarskog majstora Jamieja Olivera bit će stavljen pod prisilnu upravu, doznaje u utorak Reuters iz izvora upućenih u stanje 25 poslovnica u Ujedinjenoj Kraljevini.
U pitanju više od 1300 radnih mjesta
Prema istom izvoru, zbog ulaska prisilne uprave, kao načina zaštite od kreditora, u pitanju je sudbina više od 1300 radnih mjesta u 25 restorana, javlja BBC.
Oliver koji je stekao planetarnu popularnost svojim kulinarskim TV showom "Goli kuhar", 2008. pokrenuo je lanac talijanskih restorana pod svojim imenom Jamie's Italian, ali se našao pred stečajem.
U njegovoj poslovnoj grupaciji nalazi se i steakhouse Barbecoa i zalogajnica Jamie Oliver's Diner.
Oglasio se Jamie Oliver
Jamie Oliver je za BBC rekao kako je tužan zbog ovog razvoja događaja te kako razumije da je situacija teška za sve koji su njome pogođeni.
“Zahvalio bih kupcima koji su uživali kod nas i podržavali nas zadnjih 10 godina. Bilo je zadovoljstvo posluživati vas”, rekao je.
Financijski problemi
Oliverov lanac restorana bio je na rubu bankrota 2017. godine, piše Daily Mail, prije nego što je on uložio 12,7 milijuna funti, odnosno 14,3 milijuna eura osobne ušteđevine kako bi spasio posrnuli biznis.
A kada su ga upitali bi li opet učinio isto u slučaju da njegovi restorani ponovo upadnu u nevolje, Oliver je odgovorio: "Nemam više novca."
Oliver: "Imao sam dva sata da uložim novac i spasim restorane"
"Postoji točka gdje više ne mogu dovoditi u rizik drugu stranu biznisa, kao i ljude koji rade tamo. Dobra strana je da sada potpuno kontroliram restoranski biznis. Rješavamo stvari tamo", dodao je 43-godišnji chef.
Restorani su u jednom trenutku nagomilali čak 71,5 milijuna funti duga, a u procesu restrukturiranja Oliver je morao zatvoriti 12 od 37 restorana i otpustiti 600 kuhara i članova osoblja.
"Jednostavno smo ostali bez gotovine... Imao sam dva sata da uložim novac i spasim to ili bi cijela stvar otišla kvragu idući dan. Bilo je tako loše i tako dramatično", priznao je u intervjuu za Financial Times u kolovozu 2018. godine.
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati