Proslavljen Dan Međimurske županije

Dan Zrinskih, koji se slavi kao Dan Međimurske županije, obilježen je danas u Čakovcu bogatim cjelodnevnim programom i svečanom sjednicom Skupštine Međimurske županije, na kojoj su zaslužnima za djelovanje u prošloj godini dodijeljene nagrade Zrinski.

Najviše županijsko priznanje, nagradu Zrinski ove godine dobili su predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza i Rukometnog kluba Perutnina Pipo-IPC iz Čakovca Željko Kavran, za zasluge u promicanju sporta, te publicist i novinar Dragutin Ovčar, za izuzetan doprinos i postignute rezultate u 40-godišnjem novinarskom radu. Svojim tekstovima za Vjesnik i Hinu, Ovčar je, ističe se u obrazloženju, objektivno u hrvatskoj javnosti promovirao Međimurje, a svojim je radom utjecao na naraštaje novinara i stekao status doajena međimurskog novinarstva.

Od institucija, nagradu Zrinski dobilo je Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, za rezultate postignute u 60 godina rada, tvrtka Međimurske vode za izuzetne rezultate u proizvodnji i distribucije pitke vode te pročišćavanju otpadnih voda, te Organizacijski odbor Smotre hrvatske pučke popijevke iz Međimurja "Međimurske popevke", za njegovanje izvorne međimurske glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrade je uručio međimurski župan Branko Levačić, a u ime nagrađenih zahvalio se Dragutin Ovčar.

Dan Zrinskih, odnosno Međimurske županije, obilježen je danas u Čakovcu mimohodom povijesnih postrojbi, polaganjem vijenaca u perivoju Zrinskih, koncertom ansambla Zrinske garde Čakovec, festivalom lovačke gastronomije, priredbom povijesnih plesova i drugim događanjima.

(Hina) xvhac ynj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara