Proslavljen Dan Splitsko-dalmatinske županije

Splitskodalmatinska županija proslavila je svoj dan 14. travnja, svečanom sjednicom županijske Skupštine te dodjelom nagrada Županije zaslužnim pojedincima i skupinama.

Brojne goste, među kojima su bili župani i gradonačelnici gradova južne Hrvatske, predstavnici konzularno zbora, Hrvatske vojske, Hrvatske ratne mornarice, Crkve i drugi, pozdravili su i o radu županijske Skupštine govorili predsjednik Skupštine Mihovil Biočić i splitsko-dalmatinski župan Kruno Peronja.

Oni su istakli nastojanja Županije da se na ovim prostorima uvede demokratski dijalog među različitim političkim opcijama i strankama, te ocijenili da je Splitsko-dalmatinska županija dala značajan doprinos u razvoju demokracije.

Nagradu Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo dobio je predsjednik splitske HVIDRE, ubijen u listopadu prošle godine, pukovnik Andrija Bartulić, i to za doprinos u obrani i izgradnji domovine i HVIDRE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pojedinačne nagrade dobio je književnik i pjesnik Jakša FIamengo, povjesničar prof. Božo Mimica, don Vjekoslav Pavlinović za izgradnju vjerskih objekata, akademik Mirko Tomasović za znanstveni rad u području književnosti, te dr. fra Luka Tomašević za rad na teološkim i moralno etičkim problemima društva.

Skupne nagrade Splitsko-dalmatinske županije dobila je Hrvatska mladež Split za postignute uspjehe u promociji mladih glazbenika, Hrvatski veslački klub "Gusar" iz Splita za postignute rezultate u športu, HKUD "Proložac" iz Proložca za postignute rezultate u proučavanju i zaštiti kulturne baštine, KUD "Jedinstvo" iz Splita za promicanje hrvatske folklorne tradicije i Osnovna škola Ostrog iz Kaštel Lukšića za postignute rezultate u odgoju i obrazovanju.

U ime nagrađenih zahvalio je akademik Mirko Tomasović.

(Hina) xmerc ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara