prostorni plan dubrovačko-neretvanske županije ni danas nije donesen

Ni nakon današnje sjednice Skupštine Dubrovačkoneretvanske županije nije donesen županijski prostorni plan. L

Na vrlo burnoj sjednici oporbeni vijećnici zatražili su i odgovornost županijskog vodstva u svezi s donošenjem prostornoga plana najjužnije hrvatske županije.

Županijska skupština donijela je Prostorni plan 30. srpnja prošle godine, a grad Ploče uložio je tada žalbu, zahtijevajući status regionalnog središta kao što to plan predviđa za Metković. Nakon te žalbe i najave da će grad Ploče održati referendum o izlasku iz Dubrovačke-neretvanske i pripojenju Splitsko-dalmatinskoj županiji Prostorni je plan vraćen Poglavarstvu, a danas ponovno na sjednici Županijske skupštine, ali Ploče opet nisu uvrštene kao regionalno središte. No nakon današnje sjednice Plan se ponovno vraća u oblik konačnog prijedloga, t.j. u stanje kakvo je bilo 29. srpnja 2002.

Prijedlog Kluba vijećnika HDZ-a da se plan vrati kao nacrt prijedloga te da o njemu ponovno raspravljaju općine i gradovi nije prihvaćen.

Na brojne upite o nepravilnostima u izradbi prostornog plana ravnateljica Županijskog zavoda za urbanizam i prostorno planiranje Zrinka Rudeš uz ostalo je navela brojne teškoće na koje su djelatnici Zavoda nailazili u izradbi prostornog plana, napose u komunikaciji s ministarstvima poljoprivrede i šumarstva, kulture, obrane te pravosuđa, uprave i lokalne samouprave.

(Hina) hš vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara