Prosvjed 200-injak štediša zadruge "Cekin" na Markovu trgu

DVJESTOTINJAK oštećenih štediša Štednokreditne zadruge "Varaždinski Cekin" danas je prosvjedovalo na Markovu trgu, želeći, kako kažu, skrenuti pažnju vlasti na nezakonito poslovanje zadruge i neodgovorno ponašanje državnih tijela.

Noseći transparente, prosvjednici su prozivali državu jer je, tvrde, dozvolila odgovornim osobama zadruge da novac preko 1500 Varaždinaca prebace na račune drugih tvrtki, pa su štediše oštećene za više od sto milijuna kuna, novac koji im nikada nije vraćen.

Na prosvjedu, koji je organizirala varaždinska podružnica Društva za zaštitu potrošača, Vladu su prozvali da odbija svaki pokušaj nagodbe sa štedišama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjednici su isticali i da je veliki dio štediša od 1996. do 1999. u zadrugu uložio svu životnu ušteđevinu te da s pravom od HDZ-ove vlasti, čiji su članovi u tom razdoblju bili u institucijama za nadzor štedno-kreditnih zadruga, traže pomoć.

Upozorili su da je "Cekin" od 1995. poslovao protivno Zakonu o HNB-u, da pravomoćno osuđene bivše odgovorne osobe u zadruzi i dalje slobodne šeću Varaždinom i da su zadržale nezakonito stečenu imovinu, da bivši čelnik zadruge Janez Tobias, unatoč za njim raspisanom tjeralicom, nesmetano prelazi državnu granicu.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara