Prosvjed antiimperijalističke koalicije: Uđemo li u NATO, naši će se potomci jednoga dana sramiti!

Prosvjed antiimperijalističke koalicije: Uđemo li u NATO, naši će se potomci jednoga dana sramiti!

ANTIIMPERIJALISTIČKA koalicija nova je organizacija koja se povodom dolaska američkog predsjednika Georga Busha u Hrvatsku, ali i velikog trodnevnog summita NATO saveza koji u srijedu kreće u Zagrebu, ustrojila da bi izrazila svoje neslaganje sa pristupanjem Hrvatske najvećem svjetskom vojnom savezu.

Koalicija koju čine Mladi antifašisti, Hrvatska ljevica, studenti i profesori Filozofskog fakulteta te nevladine organizacije, ne želi da se Hrvatska kao pijun priključi anglo-američkom korporativnom imperijalizmu.

Naime, drže da su članice NATO-a prije svega potpora politici SAD svjetskog siledžije u kojoj jedina svjetska supersila ne bira sredstva kršeći pritom međunarodno pravo invazijama na druge zemlja u kojima, naravno, imaju vlastite interese.Takvu politiku Amerika ostvaruje podupirići teroriste, diktatore širom svijeta, financijski izrabljujući siromašne zemlje putem MMF-a i WTO-a, a sve to pod krinkom tobožnjeg širenja demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uđemo li u NATO, naši će se potomci jednog dana sramiti, kao što se neke zemlje srame svoje nacističke prošlosti", poručuju iz Koalicije. Upravo iz tih razloga najavljuju bučni prosvjed na Trgu Franje Tuđmana u Zagrebu i to u petak 4. travnja u 17 sati.

Ig.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara