Prosvjed ribara u Puli: "Uzeli su nam more i dostojanstvo"

Foto i video: Regional Express

PULSKI ribari svojim su brodovima zatvorili ulazak u luku u Puli tijekom štrajka upozorenja kojim su željeli upozoriti nadležna tijela na zakon koji im brani ribarenje u Brionskom zaljevu i na ostale probleme s kojima su ribari suočeni.

"Dosta nam je odnosa države prema nama, ovo je naša reakcija na poteze koje vuče naša Vlada dugi niz godina. Mi ribari više ne znamo ni što smo ni kako ćemo, u biti mi više ne znamo ništa. Oduzeli su nam more, oduzeli su nam dostojanstvo, sve su nam uzeli. Oduzeli su nam sve ribarske zone kao nikada do sada. Ovo je samo upozorenje, sada je ovako, a ići ćemo na blokadu svega. Vlada Republike Hrvatske mora shvatiti što se događa s ovim jadnim ljudima", rekao je jedan od pobunjenih ribara za Regional Express.

"Bila je i Austro-Ugarska, bila je i Italija, pa Jugoslavija i tada je sav ovaj akvatorij bio dozvoljen za ribare. Nažalost, sada kada je došla Hrvatska sve su nam uzeli. Pogledajte ovo otočje, Brijunske otoke, sve smo tuda lovili sve nam je bilo dozvoljeno, a sada? E sada se šire kao epidemija", poručuju prosvjednici koji su Vladu upozorili i na cijene plavog dizela. Najavili su još žešće prosvjede kada im se pridruže veći brodovi koji su unatoč vjetru uspjeli isploviti i otišli u ribolov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara