Prosvjed vatrogasaca: Vlada obećala dodatna sredstva

VLADA je obećala dodatna sredstva za javne vatrogasne postrojbe, izjavio je predsjednik Sindikata vatrogasaca Hrvatske Mladen Magdić nakon središnjeg prosvjeda hrvatskih vatrogasaca koji je u podne održan na zadarskom Narodnom trgu.

Petnaestominutni je prosvjed organiziran jer su u proračunu za iduću godinu vatrogasci dobili 60-tak milijuna kuna manje, što je pad od 27,4 posto u odnosu na ovu godinu.

Zadarski vatrogasci došli su na trg s nekoliko vozila, a Magdić je izvijestio novinare da je neposredno prije prosvjeda kontaktirao s predstavnicima Vlade koji su mu obećali da će vatrogascima osigurati dodatna sredstva.

Vlada će to učiniti na temelju Zakona o izvršenju državnog proračuna po kojem ima ovlasti prebaciti sredstva za vatrogasce iz nekih drugih stavki proračuna, te iz dijela Fonda pričuva.

Također će utemeljiti radnu skupinu koja će odmah iza Nove godine rješavati probleme cjelokupnog sustava vatrogastva, rekao je Magdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sindikat je organizirao današnji prosvjed kako bi upozorio Vladu i Ministarstvo financija da zbog smanjivanja izdvajanja iz proračuna vatrogasne postrojbe, niti uz dodatno lokalno izdvajanje, neće imati dovoljno novaca za rad.

Vladino obećanje nas apsolutno zadovoljava, istaknuo je Magdić dodavši da je prosvjed bio potreban, jer je tek nakon današnjeg razgovora s predstavnicima Vlade problem financiranja vatrogastva riješen.

Iako je sindikat najavio petnaestominutne prosvjede na trgovima svih većih hrvatskih gradova, u Zagrebu i Splitu prosvjedi nisu održani.

Magdić tvrdi da se javne vatrogasne postrojbe u tim gradovima nisu priključile sindikalnoj akciji jer je njihovo financiranje zadovoljavajuće riješeno i s predviđenim sredstvima.

´Vatrogasci u Zagrebu i Splitu dobili su dovoljno novaca, no izrazili su nam pismenu podršku´, kazao je Magdić dodavši da su se u svim ostalim većim gradovima vatrogasci priključili prosvjedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara