Prosvjednici se "probili" na Markov trg: "Evo nas, pa neka nas uhite!"

Foto: Damjan Tadić / Cropix

MARKOV TRG napokon je osvojen! Do Banskih dvora oko 16 sati probilo se 15-ak prosvjednika, koji su i proteklih dana šetali Zagrebom u prosvjednim povorkama, a koji su se za ovu nenajavljenu manifestaciju odlučili zbog nezadovoljstva zabranom okupljanja na Markovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Manja skupina prosvjednika stoga je stigla u "turistički" obilazak Markova trga, gdje su se neki od njih i pomolili pred crkvom Sv. Marka. Jedan od prosvjednika na leđima je imao zalijepljen mali transparent s porukom da se moli pred crkvom Sv. Marka zato što je u njoj i kršten.

Prosvjednike je na trgu dočekala policija koja ih je legitimirala, ali nisu ih mogli istjerati niti uhititi, s obzirom da ih nije bilo dovoljno da bi se na njih primijenila odredba o zabrani okupljanja na Markovom trgu. No, prosvjednici su poručili da za to ne mare previše i da ih policija može uhititi ukoliko želi.

Kratki prosvjed završen je polaganjem križeva pred ulaskom u Vladu i Sabor, nakon čega se u se prosvjednici spustili prema Trgu bana Jelačića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara