Protagonistice filma "Kosovo za patike" dobile po deset mjeseci zatvora

MAJA TRBOJEVIĆ i njena prijateljica Jovana Petrović proslavile su se kratkim filmićem u kojem je prikazano njihovo pustošenje beogradskih trgovina tijekom nereda zbog neovisnosti Kosova, a sada će zbog istog provesti 10 mjeseci u zatvoru.

Tako je odlučio danas Općinski sud u Beogradu, svaka je dobila po deset mjeseci zatvora i četiri godine uvjetne kazne. "Djevojke su krive zbog teške krađe, ali sud je kao olakšavajuće okolnosti prilikom dodjeljivanja kazne imao u vidu njihovu mladost, priznanje krivičnog djela i kajanje", kazala je sutkinja Ana Milošević, javlja Blic.

Naime, obje su se javno pokajale i ispričale obitelji na sramoti koju su im priuštile. "Na krađu nas je povela masa i euforija. Nismo imale namjeru niti smo ikada krale. Stvari smo ukrale iz razloga što nikada nismo sebi mogle priuštiti takvu garderobu", kazala je jedna od njih. Svoj čin su također opravdale svojim lošim plaćama. Nakon što ih je kamera uhvatila, djevojke su odmah sutradan policiji vratile sve stvari, a njihova "sramota" je obišla svijet.

J.M.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara