Protiv HDZ-ovog kandidata za ministra podnijeta prijava zbog zlouporabe položaja

Protiv HDZ-ovog kandidata za ministra podnijeta prijava zbog zlouporabe položaja

PROTIV Branka Vukelića, bivšeg gradonačelnika Karlovca i HDZ-ovog kandidata za ministra policije, prije dvije godine podnijeta je kaznena prijava zbog sumnje da je zajedno s tadašnjim dogradonačelnikom Markom Marićem zlouporabio položaj i ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorio službene dokumente.

Prijava je podignuta u prosincu 2001. godine Općinskom državnom odvjetništvu, a istraga još uvijek nije okončana, niti je podignuta ili odbačena optužnica, piše "Novi list".

Kaznena prijava Vukelića i Marića tereti da su oslobodili tvrtku "Kaufland" plaćanja priključka na "Toplanu" i troškova izmještanja vodovodne instalacije, što nije bilo u skladu odlukama Poglavarstva. Odluka kojom je trgovački centar "Kaufland" oslobođen plaćanja troška od oko 800 tisuća kuna donesena je na 72. sjednici karlovačkog Gradskog poglavarstva, održanoj u siječnju 2001. godine. Sjednicom je predsjedao tadašnji gradonačelnik Branko Vukelić, a on je i potpisao spornu odluku.

Navodne malverzacije bivšeg gradonačelnika i glavnog tajnika HDZ-a otkrila je aktualna gradska vlast, dok je istragu inicirao aktualni karlovački gradonačelnik Božo Joha iz SDP-a. Joha je objasnio da je problem nastao nakon preuzimanja vlasti, kada su s iste sjednice Gradskog poglavarstva našli dvije različite odluke po pitanju oslobađanja od komunalnog doprinosa "Kauflanda". Za odluku po kojoj je trgovački centar, izgrađen u samom središtu grada, oslobođen dodatnih troškova, ne postoji tonski zapis kakav se uvijek radi na sjednicama Gradskog poglavarstva, pa se sumnja da je ta odluka krivotvorena mimo znanja Poglavarstva.

U međuvremenu je Grad Karlovac uspio naplatiti troškove od "Kauflanda", pa je trgovački centar tužio Grad Karlovac za otprilike 500 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni proces isprva je vodio sudac Davorin Rukavina ujedno i predsjednik Županijskog suda u Karlovcu, no nakon godinu dana istrage slučaj je preuzeo istražni sudac Mladen Kosijer.

Kosijer je za Novi list objasnio da je istraga potrajala dugo jer je karlovački sud zatražio od kolega iz Zagreba dodatno saslušanje svjedoka. Iz Zagreba još uvijek nismo dobili nikakve informacije, pa smo nedavno poslali i požurnicu, rekao je sudac Kosijer.

                                    Fotografija:www.hdz.hr

 

                       

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara