Provaljeno u prostorije dragovoljaca i veterana HVO-a u Posušju

NEPOZNATE osobe provalile su u prostorije Udruge dragovoljaca i veterana HVO-a u Posušju gdje je smještena povjerljiva dokumentacija i dosjei ljudi iz rata, potvrdio je za Hinu u utorak navečer dugogodišnji predsjednik te Udruge Miro Grabovac Titan.

U telefonskoj izjavi za Hinu Grabovac je rekao da je, po njemu dostupnim saznanjima, do provale došlo u ponedjeljak oko 11 sati, u vrijeme dok je on bio u Sarajevu.

Za sada se nezna da li je prilikom provale, do koje je došlo dan uoči dolaska u Sarajevo glavne haške tužiteljice Carle del Ponte, odnesena dokumentacija ili neki njezin dio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabovac Titan rekao je također kako je tijekom dana od županijskog MUP-a zapadnohercegovačke županije zatražio policijski zapisnik o jučerašnjoj provali u prostorije Udruge dragovoljaca i veterana HVO u Posušju, ali ga nije dobio.

Nedavno je održan sastanak pripadnika ove udruge na kojem Grabovac nije priznat za njenog predsjednika, nego je izabran novi čelnik udruge, no dio članstva osporava regularnost tog izbora. Grabovac je uoči prošlojesenskih izbora u BiH istupio iz HDZ-a i utemeljio novu stranku Hrvatsku demokratsku uniju, o kojoj se pozitivno izjašnjavaju predstavnici međunarodne zajednice.

Grabovac je tijekom dana priopćenjem izvijestio članove Udruge da ne može snositi odgovornost za sudbinu arhiva i dokumentacije te udruge.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara