Provladini krugovi plasirali ideju o Mesićevoj koaliciji HNS-a, IDS-a i HSLS-a

Tekst: I.Kristović
Foto: Feđa Klarić (Cropix)

TROJE ISTAKNUTIH članova stranaka koje bi se trebale naći u trećem bloku koji se radno naziva "Liberalna konfederacija" demantiraju da se vode razgovori između HNS-a, HSLS-a i IDS-a.

Prema pisanju hrvatskih medija na čelu "Liberalne konfederacije" trebao bi se naći sadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Pripadnici "Kastavske skupine", IDS-ovac Damir Kajin i HNS-ovka Vesna Pusić tvrde kako posljednjih dana takvih razgovora nije bilo te ne razumiju zašto se takve dezinformacije plasiraju u javnost.

"Probni balon koji dolazi iz provladinih krugova"

"Nakon susreta u Kastvu, stvaranja takve koalicije je potpuno nepotrebno. To je probni balon za kojeg mislim da dolazi iz provladinih krugova", rekao je za Index IDS-ovac Damir Kajin te dodao kako će HDZ na sljedećim izborima otići u ropotarnicu povijesti.

Odbacujući ideju da je takve razgovore o "Liberalnoj konfederaciji" pokrenuo baš predsjednik njegove stranke Ivan Jakovčić, Damir Kajin nastavlja da su alternativa ovakvom HDZ-u samo stranke koje su se tijekom ljeta okupile u Kastvu i tajkuni o čijem se okupljanju razgovara posljednjih dana.

Adlešič ne pregovara s Jakovčićem i Čačićem, nego priprema stranački Sabor

HNS-ova kandidatkinja za predsjednicu države Vesna Pusić tvrdi kako ne zna ništa o razgovorima koje su, navodno, vodili predsjednik njezine stranke Radimir Čačić, predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič i prvi čovjek IDS-a Ivan Jakovčić. "Mi smo već krenuli u formiranje takozvanog Trećeg bloka i tu mislim na dogovore sa SDP-om i IDS-om", rekla je za Index Vesna Pusić te dodala kako će sa te dvije stranke HNS izaći na sljedeće parlamentarne izbore. Na ideju o stvaranju "Liberalne konfederacije" na čelu sa predsjednikom Stjepanom Mesićem se "prva dama" HNS-a samo nasmijala.

Predsjednica HSLS-a u odlasku, Đurđa Adlešič, rekla je kako su jedini dogovori koji se vode u njezinoj stranci oni o pripremama za stranački Sabor na kojem ona odlazi sa čela liberala. Iako je označena kao jedan od sudionika tajnih pregovora o formiranju "Liberalne konfederacije", Adlešić tvrdi kako ne vodi nikakve razgovore sa čelnicima drugih stranaka. "Ne vodimo nikakve pregovore s drugim strankama nego pripremamo naš stranački Sabor", rekla je za Index Adlešič te dodala kako zna da ona ne vodi nikakve pregovore, ali da i ne zna što će raditi novoizabrano vodstvo stranke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara