Prtenjača primio savjetnika SIGMA-e

Predsjednik Odbora za financije i državni proračun Hrvatskog sabora Šime Prtenjača primio je danas u radni posjet visokog savjetnika SIGMAe (Zajedničke inicijative OECDa i EUa) FrancoisRogera Cazala te direktora Sektora proračuna Ministarstva financija Kraljevine Švedske Akea Hjalmarssona. L

Organizacija SIGMA će izraditi Procjenu upravljanja javnim troškovima i javne unutarnje financijske kontrole u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Službe za odnose s javnošću Hrvatskog sabora.

Taj se dokument izrađuje na zahtjev Europske komisije te će njegov sadržaj biti temelj za izradu dijelova redovitog Izvješća te komisije o Republici Hrvatskoj.

Razgovaralo se o dva temeljna pitanja vezana uz dva aspekta procjene, upravljanje javnim troškovima i javnu unutarnju financijsku kontrolu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po pitanju procedure donošenja Državnog proračuna gosti su izrazili mišljenje da je parlamentu ostavljeno prilično kratko razdoblje za analizu Prijedloga Državnog proračuna te ih je zanimalo stanje po pitanju prekomjernih trošenja javnih financija i mogućeg probijanja proračuna.

Šime Prtenjača rekao je da ne smije biti odstupanja od određenih planiranih izdataka bez odobrenja Hrvatskog sabora. Napomenuo je da treba slijediti pravilo da ako se ne može značajno utjecati na prihode, sva sposobnost u državi treba se fokusirati na kontrolu trošenja, stoji u priopćenju.

(Hina) pp/xdm yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara