Prvašića u Kninu napao učenik, Divjak potvrdila da je škola sve zataškala

Prvašića u Kninu napao učenik, Divjak potvrdila da je škola sve zataškala
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

MINISTRICA znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da je prosvjetna inspekcija utvrdila nepravilnosti u kninskoj osnovnoj školi, u kojoj je u travnju dječak ozlijeđen zbog vršnjačkog nasilja.

U kninskoj Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u travnju je teško ozlijeđen učenik prvog razreda.

Prema pisanju medija, učenika je ozlijedio školski vršnjak, pri čemu mu je puknuo mišić na nozi, a škola nije reagirala na odgovarajući način sve dok majka ozlijeđenog učenika nije incident prijavila nadležnom ministarstvu.

Prema nalazu inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da škola nije izvijestila sva nadležna tijela u slučaju nasilja. Nalaz inspekcije datira iz kolovoza, četiri mjeseca nakon što se dogodio incident.

Divjak kaže da je na teren išla inspekcija koja je utvrdila nepravilnosti

Ministrica Divjak potvrdila je novinarima da je prosvjetna inspekcija reagirala čim su zaprimili prijavu. 

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja za incident je saznalo prema vanjskoj prijavi, dakle o njemu nije izvijestila škola, a temeljem toga je na teren poslana inspekcija. U školi su utvrđene određene nepravilnosti, postoji protokol škole kojeg se u tom slučaju trebalo držati, a utvrđeno je da nije postupano po tome“, izjavila je Divjak pred Banskim dvorima. 

Ravnateljica škole Marija Mijač rekla je Hini da ne želi komentirati slučaj poručivši da nadležne institucije rade svoj posao.

Ranije je medijima izjavila da smatra kako je škola postupila ispravno te da je spremna snositi odgovornost ako se pokažu propusti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara