PRVI DAN PRIMJENE ZERP-A BEZ VEĆIH NEPRAVILNOSTI

Prvog dana primjene Zaštićenog ekološkoribolovnog pojasa (ZERP) Hrvatska pomorska kontrola, koja obuhvaća djelatnike lučkih kapetanija, pomorske policije i carine, nije utvrdila veće nepravilnosti. L

Zabilježeno je nekoliko nedostataka i prekršaja vezanih uz neposjedovanje dokumentata za plovidbu i ribolov, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

Na području Lučke kapetanije Pula u nadzoru ZERP-a sudjelovale su brodice ispostave Umag ?1UM? i brodica kapetanije Pula, a stanje je bilo redovno.

Na području Lučke kapetanije Rijeka ophodnju je obavio je brod ?VID? isplovivši iz Malog Lošinja. Hrvatska pomorska kontrola obavila je kontrolu jednog plovila i dvije osobe. Podnesena je prekršajna prijava protiv jedne osobe, jer na ribarici nije imala ispisan registarski broj. Obavljena je i provjera i sedam brodova pod stranom i jednog pod domaćom zastavom.

Na području Lučke kapetanije Zadar isplovila je brodica ispostave Biograd, a pronađeno je više nedostataka na domaćim brodicama i brodovima i to zbog neposjedovanje dokumenata za plovidbu i ribolov. Niti jedan strani brod nije zatečen u prekršaju na području te lučke kapetanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na području Lučke kapetanije Šibenik pojas je obišao brod "Šibenik" i opazio trgovačke brodove, naše ribarske brodove i veliki talijanski ribarski brod.

Na području Lučke kapetanije Split brod "Pojišan" obišao je područje jugozapadno od Visa, otok Palagružu, a dobio je dojavu o talijanskom ribaru u teritorijalnom moru RH kod Palagruže koji naposljetku nije uočen.

Pregledano je pet kočarica i jedna brodica kod kojih je ribarska inspekcija pronašla više nedostataka vezanih uz nevođenje očevidnika ribolova, dok su djelatnici Lučke kapetanije odredili pomorski prekršaj zbog neurednih dozvola za ribolov.

Na području Lučke kapetanije Ploče jedna je hrvatska brodica zatečena u prekršaju, jer voditelj nije imao plovidbenu dozvolu. Na području Lučke kapetanije Dubrovnik brod "Danče" obišao otoke Korčulu i Mljet te ZERP, a nitko nije zatečen u prekršaju.

(Hina) xpp/xnz yds

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara