Prvi komercijalni letovi između Zagreba i Beograda

PRVI put nakon 13 godina u utorak je u beogradsku zračnu luku Surčin sletio čarter zrakoplov iz Zagreba, a od idućeg tjedna krenut će prvi komercijalni letovi na liniji Zagreb-Beograd.

Letove uvode turistička agencija "Bantel" i privatna kompanija "Laus" iz Zagreba.

U beogradskoj zračnoj luci Surčin hrvatskim je novinarima koji su u utorak iz Zagreba doputovali promotivnim letom priređen svečani doček.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zračni promet između Zagreba i Beograda prekinut je prije 13 godina, a nova zračna linija namijenjena je prije svega poslovnim ljudima iz Hrvatske koji se istoga dana mogu i vratiti iz Beograda. Kako je kazao direktor tvrtke Ante Balić, prema podacima Gospodarske komore oko 400 hrvatskih tvrtki već radi ili surađuje s tvrtkama u Srbiji i Crnoj Gori.

"Bantel" će Zagreb i Beograd povezivati dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom. Cijena povratne karte u zrakoplovu koji može primiti 18 putnika iznosit će 260 eura.

Budući da Hrvatska i Srbija i Crna Gora još uvijek nemaju potpisani bilateralni sporazum o zračnom prostoru i prometu, putnici iz Beograda za sada neće moći ovom linijom letjeti u Zagreb.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara