Prvi sastanak Kosorice i Josipovića protekao u "srdačnom i prijateljskom tonu"

Prvi sastanak Kosorice i Josipovića protekao u "srdačnom i prijateljskom tonu"

Tekst: I.Ka.
Foto: Bruno Konjević/Cropix

DANAS točno u podne u Banskim dvorima sastali su se premijerka Jadranka Kosor i novoizabrani hrvatski predsjednik Ivo Josipović. Sastanak je trajao oko sat vremena, no s obzirom da nije bilo službenih izjava nakon sastanka nije poznato o čemu su razgovarali i kako je protekao sastanak.

Iz Josipovićevog stožera nisu željeli ništa komentirati, a iz Kosoričnog ureda priopćeno je kako je sastanak protekao u srdačnom i prijateljskom tonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srdačnom i prijateljskom razgovoru, premijerka Kosor i novoizabrani predsjednik Josipović razgovarali su o mnogim temama, od gospodarske situacije, borbe protiv korupcije, do završetka pregovora i ulaska Hrvatske u Europsku uniju.  Dogovoreno je da će se sljedeći sastanak premijerke Kosor i novoizabranog predsjednika Josipovića održati nakon njegove inauguracije,  19. veljače ove godine, u Uredu Predsjednika Republike." - stoji u priopćenju.

Josipović će 18. veljače dužnost predsjednika preuzeti svečanom inauguracijom. Josipović je često naglašavao da na sastanku s premijerkom želi razgovarati o stanju u gospodarstvu i o rješavanju krize. Kosor je naime, uvjerena da će suradnja nje i predsjednika biti primjerena te da će Josipović dati podršku Vladi.

Ivo Josipović se prije nekoliko dana sastao i s aktualnim predsjednikom Stjepanom Mesićem. Sastanak su održali iza zatvorenih vrata te je priopćeno da su se dogovorili oko detalja inauguracije s obzirom da će prvi puta aktualni predsjednik države nazočiti svečanosti novoizabranog predsjednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara