PU požeško-slavonska: Zabrinjava sve veći broj prometnih nesreća

NA PODRUČJU PU požeškoslavonske tijekom svibnja zabilježeno je svega 49 kažnjivih djela, no zabrinjava sve veći broj prometnih nesreća, rečeno je na konferenciji za novinare u Policijskoj upravi požeškoslavonskoj.

U proteklih pet mjeseci evidentirane su čak 464 prometne nezgode što je za gotovo stotinu nezgoda više nego lani u istom razdoblju, a broj ozlijeđenih veći je za 43 posto, rekao je glasnogovornik PU Dalibor Bauer napominjući da su samo prošlog mjeseca zabilježene 122 nezgode što je za gotovo 20 posto više nego u travnju. U tim je nezgodama, uz jednu poginulu osobu, bilo i 60 ozlijeđenih, od kojih je 15 zadobilo teške ozljede. Za vozače Požeštine, ako je suditi po broju nezgoda, najkritičniji su dani vikenda.

Na konferenciji za novinare glasnogovornik PU požeško-slavonske upozorio je na sve izraženiji problem nasilja u obitelji zbog čega je u proteklih pet mjeseci zadržano u policiji čak 26 osoba. Samo prošlog je mjeseca zabilježeno i 13 prekršaja iz obiteljskog zakona. Isto tako, u svibnju je evidentiran i pokušaj silovanja maloljetnice od strane njezina oca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području PU požeško-slavonske u svibnju su evidentirana i dva pokušaja samoubojstva.

(Hina) vreb dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara