PU primorsko-goranska: Lani razriješeno 73 posto kažnjivih djela

NAČELNIK Policijske uprave primorskogoranske Oliver Grbić na današnjoj je konferenciji za novinstvo, ocjenjujući sigurnosno stanje i rad policije na području te PU u 2004. godini, izrazio zadovoljstvo što je razriješeno 73 posto kažnjivih djela te je istaknuo da su najbolji rezultati postignuti na području sprječavanja zloporabe opojnih droga.

U prošloj godini ta PU privela je u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci 50 osoba osumnjičenih za kažnjiva djela vezana uz droge što je, rekao je Grbić, rezultat razbijanja više organiziranih skupina dilera.

U ovoj godini, kao i u prethodnoj, prioriteti PU bit će suzbijanje zloporabe droge, maloljetničke delinkvencije i podizanje razine sigurnosti cestovnog prometa, istaknuo je načelnik Grbić.

Načelnik Sektora policije Robert Jurašić, iznoseći podatke o prometnim nesrećama, istaknuo je pozitivan pomak nakon uvođenja zakona o sigurnosti cestovnog prometa u kolovozu. U razdoblju od donošenja zakona do kraja godine broj poginulih u prometnim nesrećama smanjen je za 30 posto u odnosu na isto razdoblje 2003., a i broj nesreća samo s materijalnom štetom je smanjen za 43 posto..
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan broj kažnjivih djela u 2004., navedeno je, gotovo je identičan onome u 2003. Najveće je povećanje u području krivotvorenja novca, čak za 43 posto u odnosu na godinu ranije. U 2004. bilo je osam ubojstava, od kojih su tri ostala nerazriješena te četiri silovanja i jedan pokušaj silovanja. Broj stranih državljana koji su pokušali ilegalno prijeći državnu granicu isti je kao i godinu ranije, odnosno 1371 strani državljanin zbog toga je uhićen i procesuiran.

Još su ostala nerazriješena dva najveća razbojstva iz prošle godine, pljačka Finine poslovnice u Viškovu, u kojoj je ukradeno oko 500.000 kuna, i pljačka kombija koji je prevozio novac iz trgovačkog centra "Kaufland" u Rijeci, kojom prilikom je odneseno oko 1,5 milijuna kuna.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara