PU šibensko-kninska: Uhićenja i kaznene prijave zbog nasilja u obitelji

DJELATNICI Policijske uprave šibensko-kninske uhitili su sinoć četrdesetsedmogodišnjeg Šibenčanina koji je pijan pred policajcima fizički napao suprugu i dvije malodobno kćeri, a podnijeli su i kaznene prijave protiv jednog četrdesetosmogodišnjaka iz Knina i jednog tridesetsedmogodišnjaka iz Vodica zbog nasilja u obitelji, zapuštanja i zlostavljanja vlastite djece te napada na policijske službenike i nanošenje lakših ozljeda dvojici policajaca, priopćila je danas PU uprava šibensko-kninska.

Prema priopćenju, najprije je neimenovani Šibenčanin u obiteljskoj kući u Šibeniku u alkoholiziranom stanju nasrnuo na suprugu i kćeri i to nakon što su policijski službenici već došli u njihovu obiteljsku kuću. Slučaj obiteljske svađe prijavili su susjedi, ali je ona eskalirala i pretvorila se u fizički napad na suprugu i djevojčice u trenutku dolaska policije. Protiv nasilnika podnesena je kaznena prijava zbog nasilničkog ponašanja u obitelji te zapuštanja i zlostavljanja djece.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo istodobno policija je podnijela kaznenu prijavu protiv muškarca iz Knina zbog osnovane sumnje da je u razdoblju od gotovo godinu dana sustavno zlostavljao suprugu i mlađeg malodobnog sina, dok je drugog, nešto starijeg, ali također malodobnog, sina zapustio i zlostavljao do te mjere da se on zbog toga počeo asocijalno ponašati i upuštati u razna kaznena djela.

Istoga dana policijski službenici morali su zbog obiteljskog nasilja intervenirati i u Vodicama. Slučaj je bio prijavljen vodičkim policajcima koji su sinoć oko ponoći na poziv uznemirenih susjeda došli u kuću, ali je nasilni tridesetsedmogodišnjak nasrnuo i na njih. Dvojica policajaca zadobila su lakše ozljede prije nego što su ga uspjela savladati i vezati, tako da će protiv njega, osim kaznene prijave zbog nasilničkog ponašanja u obitelji, biti podnesena i kaznena prijava zbog onemogućavanja službenih osoba u obavljanju dužnosti te prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara