Pučki pravobranitelj u Šibensko-kninskoj županiji

PUČKI pravobranitelj Ante Klarić boravi od danas do petka, 23. svibnja, u Šibenskokninskoj županiji u sklopu projekta izravnih kontakata pučkog pravobranitelja s građanima u lokalnim zajednicama, koji pomažu Misija OESS-a u Hrvatskoj i norveška vlada.

Ante Klarić je razgovarao s vodstvom Šibensko-kninske županije i grada Šibenika. Na konferenciji za novinare nakon razgovora kazao je kako su glavni problemi u toj županiji u području zaštite ljudskih prava povrat imovine, nezaposlenost, bespravna gradnja te sve češći nasrtaji na obalu i pomorsko dobro kojima se, kako je naglasio, uništavaju gospodarski potencijali.

Pučki je pravobranitelj istaknuo kako će hrvatska država do kraja iduće godine 6000 povratničkih obitelji smjestiti u njihove kuće. Istaknuo je i kako se na ratom zahvaćena područja uglavnom vraćaju ljudi treće dobi i da Hrvatskoj prijeti prava demografska katastrofa, jer je u njoj 500.000 stanovnika manje.

Klarić će sutra u Kninu posjetiti Regionalni ured OESS-a, a popodne će, kao i danas u Šibeniku, primati stranke. Osim Šibenika i Knina posjetit će i prognaničko naselje u Golubiću u kojem žive Hrvati doseljeni iz BiH, zatim Kistanje, Civljane i Kijevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U okviru projekta "Djelovanje institucije pučkog pravobranitelja" pučki pravobranitelj i suradnici do kraja ove godine posjetit će 10 županija.

(Hina) dfer vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara