Pucnjava na granici između Sjeverne i Južne Koreje

VOJNICI pogranične službe Sjeverne i Južne Koreje u ponedjeljak su sudjelovali u kratkotrajnoj razmjeni vatre pješačkog naoružanja pri čemu nema izvješća o ozlijeđenim osobama, javljaju južnokorejski mediji.

To je u posljednjih godinu dana prvi takav incident na sjevernokorejskoj-južnokorejskog granici koja se nalazi pod nadzorom teško naoružanih vojnika s obje strane granice.

Prema tvrdnjama južnokorejskog vojnog zapovjedništva, vatra je otvorena na sjevernokorejskoj strani odakle je ispaljeno nekoliko hitaca.

Južnokorejski vojnici nakon toga su uzvratili vatru. U zapovjedništvu ne navode u kojem smjeru je pucano tj. jesu li hici ispaljeni u zrak ili prema sjevernokorejskim vojnim položajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon povrata vatre sa sjevernokorejske strane nije bilo reakcije niti neuobičajenih pokreta sjevernokorejskih postrojbi.

Razmjena vatre dogodila se dan uoči početka razgovori radnih skupina regionalnih sila u koje su uključeni i predstavnici dviju Koreja. Razgovori su dio šireg međunarodnog napora da se Sjevernu Koreju prisili ma obustavu razvoja njenog nuklearnog programa.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara