Napadač u Muenchenu oteo pištolj policajki pa joj pucao u glavu

Napadač u Muenchenu oteo pištolj policajki pa joj pucao u glavu

Foto: FaH

JUTROS je došlo do pucnjave na stanici podzemne željeznice u Muenchenu. Jedna policajka upucana je u glavu i teško je ozlijeđena, javljaju njemački mediji. Uz policajku, ranjene su još tri osobe, među kojima je i napadač.

Do pucnjave je došlo na peronu stanice Unterfoehring, u sjeveroistočnom predgrađu Muenchena, nakon što je napadač oteo pištolj policajki koja je od njega zatražila da se identificira.

Policija je zapucala na napadača i ozlijedila ga, a potom je uhićen i prebačen u bolnicu, javlja BBC. Na teren je odmah izašao velik broj policajaca, a promet podzemnom željeznicom je obustavljen.

Policija je dodala da je stanica evakuirana i da je situacija pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Do pucnjave je došlo nakon policijske provjere stanice podzemne željeznice Unterfoehring. Hitna pomoć je poslana na mjesto događaja, no za sada nemamo točniju informaciju o ozlijeđenima", rekao je glasnogovornik minhenske policije Michael Reihlein i dodao da građani nisu u opasnosti. Minhenska policija isključila je terorizam kao motiv pucnjave, a u naknadnoj objavi pojasnila je kako u napadu "nema političkog ili vjerskog motiva".

 

 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara