Pukli pregovori socijalista s radikalima i Koštunicom zbog SSP-a

ONO što se do jučer tiho govorilo, kako su pregovori između Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice, Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislava Nikolića i Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivice Dačića, zapeli oko Sporazuma za stabilizaciju i pridruživanje (SSP), danas je glasno puklo.

"Bez garancija kako će SSP biti ratificiran u parlamentu, nema ni nastavka pregovora sa DSS-om i radikalima", istaknuo je danas predsjednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma dodajući kako će pozvati Dačića da prekine pregovore dok se ne riješi pitanje oko SSP-a. Naime, njegova stranka bila je na zajedničkoj listi sa Dačićevim SPS-om, te također sudjeluje u pregovorima oko formiranja buduće vlade u Srbiji. Marković smatra kako bi se povlačenje SSP-a odrazilo na strane investicije u Srbiji te broj novih radnih mjesta.

Glasnogovornik postmiloševićevskog SPS-a Branko Ružić još jučer je rekao kako njegova stranka nije za poništavanje SSP-a, što je u suprotnosti sa stavom radikala, te posebice Koštunice. Radi SSP-a pala je posljednja vlada u Srbiji, a podsjetimo - kada je tehnička vlada prije dvadesetak dana izglasavala SSP, Koštunica je jasno poručio Tadiću kako donosi nešto što će on poništiti kada se vrati na vlast.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, jutros je glasnogovornik Demokratske stranke Srbije Andreja Mladenović još jednom izjavio za B92 kako je ta stranka za poništenje potpisa na Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju Srbije s Europskom unijom, te jasno dao do znanja kako se to mišljenje neće promijeniti. Čini se i po cijenu vlasti. 

I.Ć. 
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara