PULA: JAKOVČIĆ O RAZGOVORIMA S MESIĆEM I RAČANOM

Istarski župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare ocijenio iznimno važnim razgovore s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivicom Račanom, ministricom obrane Željkom Antunović te ministrom pomorstva prometa i veza Rolandom Žuvanićem, koje je proteklih dana vodio u Zagrebu.

Po njegovim riječima, dogovoreno je da će se u sljedećih 30 dana osnovati zajednička tvrtka ´Brijuni-Rivijera´ u većinskome državnom vlasništvu jer je, kakao je rekao, zaključeno kako je to najbolji način za korištenje državnog vlasništva na Brijunima i brijunskom priobalju radi bržeg razvoja tog turističkog područja.

Jakovčić je najavio da će se 14. ožujka o tome izjasniti Županijsko poglavarstvo, a do Uskrsa i Vlada.

Župan je rekao kako vjeruje da će Brijuni i brijunsko priobalje, gdje se namjeravaju graditi luksuzni turistički objekti, za pet do sedam godina postati poznato turističko odredište na Sredozemlju, što nije samo važno za istarski turizam, nego i za hrvatski.

Istaknuo je da je s ministricom obrane Željkom Antunović razgovarao o mogućoj prenamjeni napuštenih vojnih objekata za turizam, pri čemu je posebice bilo riječi o središtu za uvježbavanje vojnika ´Muzil´, koje bi također trebalo namijeniti gospodarstvu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Dogovorili smo da se partnerstvom države i Istarske županije na najbolji način iskoriste velike mogućnosti u vlasništvu države i MORH-a radi gospodarskog rasta koji vodi stabilnosti i sigurnosti´, rekao je župan Jakovčić.

Posebice je istaknuo projekt prenamjene putničkih zrakoplova u teretne u pulskoj Zračnoj luci u suradnji s izraelskim partnerima, dodajući kako bi ta proizvodnja donijela visoku tehnologiju, a ne, kako je dodao, ratne igre kojima se igraju oni koji uopće nemaju viziju razvoja Istre.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o problemima vodoopskrbnog sustava ´Butoniga´, koji zbog kvarova prijeti opskrbi pitkom vodom Istri, poglavito u turističkoj sezoni, Jakovčić je rekao kako vjeruje da će se ti problemi riješiti.

Istaknuo je da su vlasnici, gradovi i općine te direktori vodovoda odgovorni kako se ovo ljeto ne bi ponovila prošlogodišnja priča sa zamućenom vodom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara