Pula: Jakovčić zadovoljan Račanovom i Mesićevom potporom

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli izrazio zadovoljstvo potporom koju su predsjednik Stjepan Mesić i premijer Ivica Račan dali projektu "Brijuni-Rivijera" za boravka u Istri.

"Njihova nedvosmilena potpora velika je prigoda za Istru, a taj projekt donosi mogućnost novog razvoja regije, ali i cijele Hrvatske", rekao je Jakovčić.

Stoga je poručio kako "pokušaj uništavanja tog projekta neće uspjeti", ponovivši stajalište kako se referendum o tome pitanju mora održati.

"Županijska skupština će raspisati referendum i uvjereni smo da će Istrani poduprijeti taj projekt", ustvrdio je Jakovčić, dodavši kako treba stati na kraj politikanstvu koje vode oni "koji su bez pravih ideja o razvoju Istarske županije".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakovčić se osvrnuo i na ocjene "kako IDS vodi rat s istarskim dnevnikom Glasom Istre i TDR-om". "Ni Županija ni IDS a ni ja osobno nismo u ratu ni s Glasom Istre ni s Tvornicom duhana Rovinj", rekao je. "Možda je Glas Istre u sukobu sa zakonom te ako je tako, pozivam državna tijela da ispitaju poslovanje Glasa Istre jer je meni kao županu stalo do toga da tvrtke u Istri posluju zakonito", rekao je župan.

Predsjednik Skupštine Istarske županije Stevo Žufić predočio je novinarima niz dokumeneta koji potvrđuju, kako je rekao, da u svom mandatu porečkog gradonačelnika i istarskog župana nije prodao ni metar četvorni istarskog zemljišta. Po njegovim riječima on nije sudjelovao ni u kakvim razgovorima o prodaji zemljišta i sve što se iznosi u javnost, kazao je, "velika je laž".

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara