Pula: Koalicija IDS-SDP potpisala sporazum sa Zajednicom Talijana

Predsjednici pulskih organizacija IDSa i SDPa, Valter Drandić i Denis Martinčić danas su u ime koalicijske liste IDSSDP za lokalne izbore u Puli potpisali sporazum o suradnji s predsjednikom pulske Zajednice Talijana Fabriziom Radinom. L

Tom prigodom je rečeno da će koalicija IDS-SDP, ako osvoji vlast u Puli, poštivati stečena prava pripadnika talijanske nacionalne zajednice zajamčena statutom Grada te da će mjesta zamjenika gradonačelnika i potpredsjednika Gradskoga vijeća pripasti talijanskoj manjini. Ujedno će se, kako se danas čulo, povećati proračunska sredstva namijenjena sufinanciranju djelatnosti Zajednice Talijana u Puli.

"U protekle četiri godine imali smo loša iskustva po pitanju poštivanja prava pripadnika talijanske manjine u Puli za što je zaslužna aktualna gradska vlast koja bez obzira na naše inzistiranje, u posljednje dvije godine nije našla za shodno imenovati dogradonačelnika iz redova pripadnika talijanske nacionalne zajednice", ustvrdio je Fabrizio Radin.

Dodao je kako je današnje potpisivanje sporazuma logičan slijed dobrih odnosa obzirom da Talijanska unija kao krovna organizacija pripadnika talijanske manjine u Istri s IDS-om surađuje još od 1993.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radin je ujedno izrazio negodovanje što sadašnja aktualna vlast za djelatnosti Zajednice Talijana godišnje izdvaja svega 160 tisuća kuna bez obzira, kako je rekao, nakon što je gradski proračun u međuvremenu udvostručen.

Predsjednik IDS-a Pule Valter Drandić kazao je kako će ta koalicijska lista, ako dođe na vlast u Puli, donijeti stabilnost te u ovom gradu stvoriti takvo okruženje u kojem će se poštivati ljudska prava i sve vrijednosti civilnog društva.

Zajednicu Talijana će na koalicijskoj listi IDS-SDP za grad Pulu predstavljati njen predsjednik Fabrizio Radin te Diego Buttignoni i Ardemio Zimolo.

(Hina) xdspo yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara