PULA: međunarodno arheološko savjetovanje

Međunarodno arheološko savjetovanje "Gospodarstvo i trgovina kroz povijesna razdoblja od prapovijesti do ranoga srednjeg vijeka" na kojem će sudjelovati četrdesetak znanstvenika iz desetak europskih zemalja održat će se pod pokroviteljstvom UNESCOa od 25. do 29. studenog ove godine u Puli.

Skup su na konferenciji za novinare najavile voditeljica Međunarodnog istraživačkog centra za arheologiju "Brijuni-Medulin" dr. Vesna Girardi-Jurkić i arheologinja Kristina Džin.

Po njihovim riječima cilj skupa je stručna obradba gospodarskih i trgovinskih kretanja na širem sredozemnom području, a bit će predstavljena i tri svjetska časopisa "Histria Antiqua", dva s radovima s prošlih dvaju skupova, a treći posvećen projektu "Tri arene".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će priređeno i nekoliko izložaba s nalazišta Vižula u Medulinu, a u susret jubilarnom desetom skupu iduće godine Međunarodni istraživački centar za arheologiju "Brijuni - Medulin", koji je organzator skupa, potpisat će sporazume o suradnji s arheološkim muzejima u Zadru, Zagrebu, Splitu i Puli te sveučilištima u Zagrebu, Padovi, Barceloni i Bordeauxu.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara