PULA: NAJAVLJEN OVOGODIŠNJI MEĐUNARODNI SUSRET HARMONIKAŠA

Pula će od 29. svibnja do 1. lipnja biti domaćin 30. međunarodnog susreta harmonikaša koji će se ove godine održati pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli tajnica OKUDa "Istra" Zdenka Višković Vukić.

Istaknula je da se ove godine očekuje dolazak više od 700 sudionika, od toga 92 solista, 19 komornih skupina i čak 17 orkestara iz 50 škola i glazbenih ustanova Hrvatske i 11 zemalja svijeta. Osim njih, dodala je, ovogodišnji susret harmonikaša okupit će stotinjak pedagoga, dirigenata, koncertista i skladatelja.

"Riječ je o jednoj od najznačajnijih svjetskih harmonikaških manifestacija, a sam susret je Pulu i Hrvatsku afirmirao kao izuzetno značajan harmonikaški centar te znatno pridonio prihvaćanju harmonike kao instrumenta ravnopravnog ostalim glazbalima u mogućnostima interpretacije ozbiljne glazbene litarature", ustvrdio je tajnik susreta Damir Bužleta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je to zapravo susret glazbenih talenata, pedagoga, skladatelja i dirigenata te svih ljubitelja harmonike i glazbe.

Sva će se natjecanja održati u Domu hrvatskih branitelja u Puli, gdje je za četvrtak u 21 sat zakazano i svečano otvaranje ovogodišnjeg susreta harmonikaša.

(Hina) dspo mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara