PULA: o RAZVoJu OBITELJSKOG TURIZMA

Vršitelj dužnosti pročelnika Upravnog odjela za turizam i trgovinu Istarske županije Denis Ivošević na današnjoj je sjednici Županijskog poglavarstva u Puli izrazio zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni godinu i pol dana od pokretanja kreditne linije za razvoj obiteljskog turizma, odnosno izgradnju malih obiteljskih hotela i pansiona.

Povjerenstvo za dodjelu kredita Istarske županije odobrilo je 33 zahtjeva u ukupnom iznosu od 3.171.138 eura, dok je, dodao je Ivošević, zaprimljeno čak 227 zahtjeva za kreditiranjem. Po njegovim riječima, 33 korisnika kredita izgradilo je, adaptiralo ili opremilo ukupno 103 sobe kapaciteta 593 postelje od čega 156 postelja u pet hotela i 109 postelja u šest ruralnih objekata te preostalih 328 postelja u 22 pansiona i apartmana.

"Većina smještajnih jedinica moderno je opremljeno, a namjera je poduzetnika zaposliti ukupno 118 osoba", kazao je Ivošević dodavši kako se prosječna razina kapaciteta može ocijeniti s tri zvjezdice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
O stanju sigurnosti na području Istarske županije u rujnu ove godine govorio je načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac ocijenivši ga povoljnim.

U rujnu je ukupno evidentirano 700 kažnjivih djela što je devet posto više nego lani, odnosno 46 posto manje nego u kolovozu. U vezi sa zloporabom opojnih droga u proteklom je mjescu zabilježeno 71 kažnjivo djelo, što je 36 posto manje nego lani, odnosno 78 posto manje nego u kolovozu. Za kažnjiva djela, dodao je Kozlevac, prijavljeno je 75 počinitelja od kojih je šest privedeno istražnom sucu.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara