Pula: Počeo seminar "Velike avionske nesreće"

U SKLOPU niza međunarodnih seminara Obuke za rukovođenje u katastrofama Pakta o stabilnosti,danas je u Puli počeo petodnevni specijalizirani seminar "Velike avionske nesreće".

Skup je okupio tridesetak polaznika iz hrvatskih zračnih luka, bolnica i vatrogasnih postrojba te predstavnike specijaliziranih ustanova, MUP-a, MORH-a te civilne zaštite iz Hrvatske, BiH, Bugarske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Slovačke te Srbije i Crne Gore.

Glavni predavač na seminaru je direktor Centra za upravljanje u katastrofama britanskog sveučilišta "Bournemouth" Michael Evans koji je danas, obraćajući se polaznicima, rekao da je cilj takvih tečajeva osposobljavanje za prevenciju i spremnost u katastrofama, unaprjeđenje regionalne suradnje i koordinacija međunarodnih snaga u slučaju katastrofa koje nadilaze granice i kapacitete pojedine države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se danas čulo, Ministarstvo unutarnjih poslova, u suradnji s Michaelom Evansom, pokrenulo je 1999. petogodišnji projekt održavanja dvotjednih međunarodnih seminara na temu "Obuke za rukovođenje u katastrofama" i jednotjednih specijaliziranih seminara uz financijsku pomoć Velike Britanije. S obzirom na to da je petogodišnji projekt završen prošle godine, financijsku potporu preuzela je Inicijativa za prevenciju i spremnost u katastrofama Pakta o stabilnosti te će se stoga, sukladno dogovoru, suradnja u organizaciji seminara nastaviti sljedeće tri godine.

Tako će se ove godine, u sklopu programa Obuke upravljanja u katastrofama, u Hrvatskoj još održati specijalizirani seminar "Šumski požari" od 8. do 12. ožujka, zatim od 10. do 21. svibnja seminar na temu "Obuka za rukovođenje u katastrofama", a od 15. do 19. studenoga "Planiranje". Svi ovi tečajevi održat će se u MUP-ovom nastavnom centru u Valbandonu pokraj Pule.

(Hina) dspo vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara