pula: predizborni skup koalicije sdp-a i ids-a

Koalicija SDPIDS večeras je na posljednjem predizbornom skupu za 8. izbornu jedinicu, održanom na trgu Portarati u Puli, predstavila svoj izborni program i kandidate u 8. izbornoj jedinici čiji je nositelj potpredsjednik IDSa Damir Kajin. L

Naglasio je da su ovi izbori za razdoblje do 2007. godine kada Hrvatska, kako je rekao, "mora pokazati snagu i ući u Europsku uniju".

"Ovo su 'izbori svih izbora', i o njima ovisi tko će sastaviti vladu - Sanader i HDZ ili lijevi centar. Upravo o vama i o vašem izboru ovisi i politika buduće vlade prema Istri, Rijeci i otocima", rekao je Kajin obraćajući se građanima Pule.

Govoreći o Istri Kajin je ustvrdio kako svi priznaju da je ta županija daleko ispred ostalih županija u Hrvatskoj te kako je okrenuta zapadu. Međutim, dodao je, iako u predizbornoj kampanji sve stranke priznaju da je Istra specifična, kasnije "im služi samo za punjenje proračuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na večerašnjem skupu u Puli govorio je i predsjednik IDS-a, inače 5. na listi SDP-IDS u 8. izbornoj jedinici, Ivan Jakovčić, koji je kazao da se IDS udružio sa SDP-om jer želi stabilnu Hrvatsku u kojoj građani neće opet biti "stoka sitnog zuba".

"Ne želimo izoliranu Hrvatsku već zemlju koja će svojim znanjem i pameću biti poštivana od svijeta. IDS otvara put regionalizaciji Hrvatske dok SDP osigurava njenu budućnost", ustvrdio je Ivan Jakovčić.

Na skupu je sudjelovao i predsjednik istarskog SDP-a Anton Peruško.

(Hina) spd sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara