Pula: Županijsko vodstvo želi izbjeći referendumsko pitanje

ČLANICA Odbora za referendum o istarskom zemljištu Tamara Puja na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli poručila Istranima kako najnovije izjave županijskog vodstva zapravo svjedoče kako želi izbjeći referendusmko pitanje o naknadnoj prenamjeni zamljišta iako je, kako je rekla, "upravo to osnova za malverzacije zemljištem u Istri koje je potvrdio i premijer Ivica Račan".

Puja je izrazila zadovoljstvo u ime Odbora za referednum što su Istrani prepoznali činjenicu kako je zemljište glavno bogatstvo Istarske županije.

"Drago mi je da je upravo Odbor za referendum pokrenuo ljude u Istri pošto smo godinama bili suočeni s malverzacijama zemljištem o čemu je i premijer Račan potvrdio da ima saznanja", rekla je Tamara Puja. Dodala je kako Istrani imaju pravo sumnjati, a referendum je najbolji i najdemokratskiji način kojim se moraju poništiti naknadne prenamjene zamljišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekavši kako se pravna država i vladavina prava gradi uz pomoć građana, upozorila je kako neće uspjeti izbjegavanje referendumskog pitanja o naknadnoj prenamjeni istarskog zemljišta. Mi ćemo, dodala je, ustrajati u zahtjevu da referendusmko pitanje obuhvati upravo naknadnu prenamjenu zamljišta.

"Projekt Brijuni-Rivijera neće biti upitan ako se ponište dosadašnje odluke i pođe od početka, od građana te njihovih općina i gradova", napomenula je Puja i dodala kako je žalosno da županijski vrh odbija referendum, očito svjestan svoje odgovornosti.

Time, drži ona, ruše i projekt "Brijuni-Rivijera" jer njegova izvedba ne bi smjela početi prije nego se raščiste dosadašnje zlouporabe.

Novinari su izviješćeni kako je danas u Zagrebu svojim potpisom i akademik Ivan Supek podupro zahtjev za raspisivanje referenduma protiv rasprodaje istarskog zemljišta. Supek je na konferenciji za novinare u Zagrebu rekao kako bi trebalo uvesti moratorij na rasprodaju obale.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara