Puljak napao Plenkovića zbog kurikularne reforme: "Pokazao je vrhunac licemjerja, ništa novo za HDZ"

Puljak napao Plenkovića zbog kurikularne reforme: "Pokazao je vrhunac licemjerja, ništa novo za HDZ"

Foto: Hina

U DOKUMENTU Ministarstva znanosti i obrazovanja, objavljenom danas u medijima, nedvosmisleno se utvrđuju brojne nepravilnosti u provedbi natječaja za voditelja i članove Eksperte radne skupine za kurikularnu reformu, smatraju u stranci Pametno.

>> ANALIZA POTVRDILA GRIJEHE OBITELJAŠICA Buljan Culej nije ispunila nijedan kriterij natječaja

"Mi u stranci Pametno smatramo kako je cijela priča oko natječaja za Ekspertnu radnu skupinu izuzetno štetna za budućnost naše zemlje. Radi se o reformi obrazovanja, najvažnijom od svih reformi, gdje standardi transparentnosti i ozbiljnosti moraju biti za primjer cijelom društvu. Nažalost je sve napravljeno krivo te sve ukazuje da se natječaj namjestio za određenu skupinu ljudi. A vrhunac licemjerja je ponašanje Andreja Plenkovića, koji umjesto da kazni one koji su odgovorni za provođenje natječaja, tj. ekspresno smijeni gospođu Dijanu Vican, on proziva svoju ministricu za navodno curenje dokumenata. Ovakvo ponašanje smo već viđali kod njegove stranke, HDZ-a, kada su se progonili oni koji su ukazivali na kriminal i manipulacije, a nagrađivali oni s druge strane", kaže Ivica Puljak, član predsjedništva Pametno, koji od Ministarstva znanosti i obrazovanja već 85 dana čeka sve informacije o natječaju, koje su po zakonu dužni dostaviti.

"Pozivamo premijera da hitno smijeni gospođu Vican, izabere novo Posebno stručno povjerenstvo te da se ponovi cijeli natječaj za izbor Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Reforma obrazovanja je toliko važna da u njoj nema mjesta niti pomisli o relativiziranju krivnje za evidentno dokazane manipulacije. Svojoj djeci moramo primjerom pokazati kako se grade institucije i vode procesi o kojima ovisi njihova, a i naša budućnost. Gospodine premijeru, Vaša zaštita dokazane manipulacije najvažnijim procesom u modernoj Hrvatskoj je nastavak prakse najcrnjeg HDZ-a, koji nas je doveo do jedne od najsiromašnijih zemalja Europske unije", kaže Puljak.

Profesor Puljak svoju izjavu završava konstatacijom kako se sada vidi da "ulazak HNS-a u ovu vladu nema veze s dobrobiti društva, nego se radi isključivo o nastavku njihove poznate politike zaštite samo svojih uskih klijentelističkih interesa. U protivnom bi već reagirali i zaštitili 'svoju' ministricu u pokušaju premijera da cijelu krivnju prebaci na nju, umjesto da kazni prave krivce".

Vrijeme je za drugačiju, otvorenu politiku, za rad za opće dobro bez zakulisnih igara i namještenih natječaja, zaključuju u stranci Pametno.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara