Pupovac izvijestio predsjednika Mesića o pregovorima SDSS-a s HDZ-om

POTPREDSJEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac, nakon konzultacija oko imenovanja mandatara za sastav Vlade s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, izjavio je danas da su ga izvijestili kako pregovaraju s vjerojatnim budućim mandatarom Ivom Sanaderom o temama koje su bitne za srpsku zajednicu u Hrvatskoj te da su za to dobili predsjednikovu potporu.

Kada ti pregovori završe, bit ćemo u mogućnosti kazati predsjedniku Republike i javnosti hoćemo li moći podržati Sanaderovu vladu, rekao je Pupovac novinarima.

Također je rekao da su Predsjednika izvijestili kako formalni koalicijski ugovor s HDZ-om i Sanaderom SDSS neće potpisivati.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako pregovori s HDZ-om završe uspješno, Sanader može računati na našu vanjsku suradnju, istaknuo je Pupovac. Nije želio reći bi li SDSS bio spreman sudjelovati u budućoj vladi, dodavši da ministarska mjesta sama po sebi nisu problem srpske zajednice. Također je, odgovarajući na novinarski upit, rekao kako osobno nije dobio takvu ponudu.

Upitan zašto se već do sada SDSS nije odredio prema budućoj vladi, Pupovac je rekao da srpska zajednica u Hrvatskoj ima specifičan položaj te da joj je potrebno još vremena za pregovore.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara