Pupovac: Ne smijemo se zadovoljiti samo članstvom u EU

Pupovac: Ne smijemo se zadovoljiti samo članstvom u EU
Foto: Hina

PREDSJEDNIK SDSS-a i nositelj liste te stranke na europskim izborima Milorad Pupovac poručio je sa središnjega predizbornog skupa u Glini da se ne smijemo zadovoljiti samo članstvom u EU, nego uspjehom koji ćemo kao članica sami ostvariti za svoje građane, svoju zemlju i Europu te je također naglasio da srpskom narodu u Hrvatskoj treba uspjeh.

"Više nismo sami"

Na skupu u Hrvatskom domu, na kojem se okupio veliki broj sudionika s područja Banovine, Korduna i drugih sredina, Pupovac je naglasio i kako banijskom narodu treba uspjeh, odnosno rezultat, kako bi mogli reći da "nakon dugo godina neuspjeha i trpljenja sada mogu svojim glasovima i za Srbe u Hrvatskoj i za Hrvatsku postići uspjeh" . 

"Mi smo u početku bili sami, ali više nismo sami. Krenuli smo bez koalicije, ali u međuvremenu se stvorila koalicija SDSS-a s mnogim nestranačkim predstavnicima različitih političkih profila", rekao je Pupovac i poručio da žele uljuđenu Hrvatsku u kojoj "neće dominirati glas netolerancije".

"Želimo uljuđenu Hrvatsku, Hrvatsku u kojoj neće dominirati glas netolerancije, Hrvatsku u kojoj neće dominirati bilo kakvi glasovi koji šalju poruku straha ili mržnje. Hrvatsku koja će nalikovati na onu zemlju kakva je bila do ulaska u Europsku uniju, zemlju hrvatskih i europskih ideala. I to je najveća snaga koju smo mogli postići u ovih nekoliko tjedana. Dijelimo odgovornost za svoj rad, svoje ideale i svoje ciljeve, s mnogim nama znanim i neznanim građanima, koji žele da Hrvatska postane uljuđena zemlja u kojoj nema viška ljudi, u kojoj nema suvišnih građana i u kojoj nema poruka kojih će se bilo tko plašiti", rekao je Milorad Pupovac.

Također je naglasio kako banijskom narodu treba uspjeh, odnosno rezultat, kako bi mogli reći da "nakon dugo godina neuspjeha i trpljenja sada mogu svojim glasovima, i za Srbe u Hrvatskoj i za Hrvatsku, postići uspjeh".

Srbi u Hrvatskoj, dodao je, Europsku uniju gledaju kao projekt uspjeha koji ovisi o tome koliko će svaka njegova članica ugraditi u taj uspjeh. Zaključio je kako se ne smijemo zadovoljiti samo članstvom u EU, već uspjehom koji ćemo sami ostvariti za svoje građane, za svoju zemlju i Europu.

Jedinstvena i jača Europa

Nazočnim sudionicima skupa obratio se i nestranački kandidat s liste 24 Dejan Jović koji je naglasio kako se kandidati s liste zalažu za jedinstvenu i sve jaču Europu.

"Želimo Europsku uniju koja će se istodobno sve više produbljivati u smislu svojih integrirajućih funkcija, a istovremeno i proširivati. Naša je želja da se Europa proširi na sve one zemlje koje žele postati članice EU-a. Ne želimo nikakve čvrste zidove između zemalja koje su u EU i izvan nje i smatramo da je to u interesu Hrvatske, zapadnog Balkana i EU-a", rekao je, uz ostalo, nositelj liste Dejan Jović koji je najavljen kao mogući prvi Srbin u Bruxellesu.

Osim njega, nazočne je pozdravilo još nekoliko kandidata s liste SDSS-a. Prigodnom izvedbom tradicionalnih banijskih ojkača nastupili su članovi sisačkog Pododbora Prosvjete.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara