Pupovac: Stalno sam na vezi s Billom Gatesom, odavno sam čipiran

Pupovac: Stalno sam na vezi s Billom Gatesom, odavno sam čipiran
Foto: SDSS

MANJINSKI zastupnici ponovno su dio parlamentarne većine. Hoće li ovoga puta biti i u vladi? O tome je za HRT govorio predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

"Iskreno, ministarsko mjesto nam nije još ni ponuđeno. Dakle, čuli smo javni stav glavnog tajnika HDZ-a i stajalište predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a da su otvoreni za tu mogućnost. A što se tiče razgovora o tome, o toj ponudi se razgovaralo na predsjedništvu SDSS-a i na zajedničkom sastanku svih zastupnika nacionalnih manjina tijekom dana. I očekujemo da ćemo imati razgovor na tu kao i na druge teme koje su relevantne za vladu. I to je ono što ovoga trenutka znamo", kaže.

Rekao je da sebe ne vidi na ministarskoj poziciji.

"Ja sam takve ponude dobivao prije dosta godina, ali ja svoje mjesto vidim u zastupničkim klupama u radu i u vođenju stranke, a ima ljudi koji to mogu preuzeti i koji tome mogu biti posvećeni na način koji ja možda ne bih mogao biti. Svakako će to biti netko mlađi."

"Pred nama su teška vremena"

"Pred nama su teška vremena. Nitko tko ulazi u vladu ne treba očekivati lagan posao. Prvo ne vjerujem onima koji bi se odmah zaletjeli da se prime posla. Oko nas nema takvih. Posao koji će čekati ovu vladu bit će težak i krvav. S golemim problemima s javnim zdravstvom, s ekonomskim pitanjima, nešto manje s političkim procesima u zemlji, ali prije svega kako zemlju postaviti na dobre ekonomske osnove. Kako nadoknaditi sve ekonomske manjkove, gubitak radnih mjesta, smanjivanje prihoda i proizvodnje", kaže Pupovac.

"Mi ćemo nastojati dati doprinose svemu ovome. Mi imamo ljude u ministarstvima kao što je Regionalni razvoj koji su na nivou državnog tajništva, koji rade izvrstan posao i htjeli bismo da nastave raditi taj posao. To nije samo naša ocjena nego i ocjena predsjednika vlade i drugih ministara u vladi. Imamo ljude u Ministarstvu okoliša koji rade na nivou tajnika izvrstan posao, u Ministarstvu poljoprivrede također smatramo da je potrebno s obzirom na to da je riječ o ruralnim područjima gdje žive pripadnici nacionalnih manjina. Imamo sigurno i ljude koji u poslovima javne uprave imaju iznimne kompetencije", dodaje.

Komentirajući spot Pupi je kriv za sve, rekao je da je istog trenutka prihvatio ideju kad su mu je kreativci izložili.

"Tim je izrazito kreativan, inovativan i ne bježi od rizika", kaže.

"Poruka iz kampanje "Budi ono što jesi, poštuj ono što nisi" upućena je svima. I našim sunarodnjacima Srbima i našim sugrađanima i svima drugima", zaključuje.

Pupovac je u spotu predstavljen kao "osnivač zloglasnog jugo-zomboidnog pokreta iza kojeg se krije ideja o stvaranju i tzv. NSI - skraćeno od Najveća Srbija IKAD te kao etnobiznismen koji je Billu Gatesu prodao ideju za 5G i za čipiranje koje će uslijediti nakon otkrića tzv. cjepiva protiv korone.

"Ja sam stalno s njim na vezi. Moji odgovori dolaze od njega, ja sam zapravo odavno čipiran", rekao je Pupovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara