Pusić: Demograska obnova može značiti direktni teror nad građanima

Pusić: Demograska obnova može značiti direktni teror nad građanima

Screenshot: N1 televizija

TEHNIČKA ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u emisiji Novi dan N1 televizije govorila je o mogućnosti formiranja novog ministarstva - Ministarstva obitelji, useljeništva i demografske obnove (MOUDO) kojeg predlažu Domoljubna koalicija i Most.

"Što se useljeništva tiče to je sigurno dobar projekt, iako ne vidim da tu treba ministarstvo. Povezivanje s našim ljudima koji su u znanosti, i s umjetnicima, a da bi se povezali s našim znanstvenicima i umjetnicima je pozitivna stvar.S druge strane demografska obnova kao kategorija zvuči neutralno, ali stvar je na koji način tome pristupite", rekla je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnula se i na najava kako bi Ladislav Ilčić mogao biti ministar za demografsku obnovu.

"Demografska obnova može značiti direktni teror nad građanima, a može bit i pozitivan projekt. Teror je zabrana osobnih sloboda, ulazak države u privatnu sferu svakog građanina - koga ćete voljeti, hoćete li imati djecu, što ćete učiti u školama. Jedan pristup je zabrana abortusa i zabrana spolnog odgoja u školama. Sve je moguće. To znači da ako se dogodi da se abortus zabrani, to uvijek znači ilegalne abortuse" kazala je Pusić i dodala kako demografska obnova može značiti i provođenje spolnog i građanskog odgoja u škola

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara