Pusić: HNS i lijeva koalicija preuzimaju vođenje zemlje - u ponedjeljak

PREDSJEDNICA HNS-a Vesna Pusić, uoči završetka predizborne kampanje, ocijenila je da će HNS na parlamentarnim izborima osvojiti 15 do 20 mandata, te da će s tzv. lijevom koalicijom preuzeti vođenje zemlje od ponedjeljka.

"HNS će udeseterostručiti broj svojih mandata u Saboru", naglasila je Pusić tijekom današnjeg predstavljanja kandidata HNS-a za 1. izbornu jedinicu, u kojoj je Pusić nositeljica liste i prva na listi.

"Pobjeda koalicije će biti tijesna, ali nadmoćne pobjede na izborima karakteristične su samo za početne faze demokracije, pa je i ovo znak da Hrvatska postaje normalna demokratska zemlja", rekla je Pusić novinarima.

Kampanju HNS-a ocijenila je vrlo uspješnom, jer se, istaknula je, HNS nametnuo kao građanska opcija koja nosi budućnost zemlje, i koja je biračima ponudila najbolje ljude, a koji su, smatra, pokazali sposobnost, dosljednost i koji iza sebe imaju rezultate "u cestama i stanovima".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je posebno zadovoljna što je HNS u kampanji svojim programima uspio privući veliki broj mladih.

Na upit slaže li se s ocjenom medija da su u jučerašnjem televizijskom sučeljavanju predsjednik SDP-a Ivica Račan i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader, pokazali da se programski slažu gotovo u svemu osim u porezima - Pusić je uzvratila da "to nije istina".

"U tom se sučeljavanju čulo mišljenje samo jednog predstavnika aktualne koalicijske vlasti, a inače je cijelo vrijeme problem ove Vlade nedovoljno odlučnosti i nedovoljno prezentiranje rezultata, što će se u idućoj Vladi lijeve koalicije promijeniti zbog sasvim novog odnosa snaga vodećih stranaka koalicije", rekla je Pusić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara