Puštena u promet dionica Breznički Hum - Novi Marof na autocesti Zagreb-Goričan

NOVA dionica Breznički Hum Novi Marof, duga 9,5 kilometara, na autocesti Zagreb Goričan, svečano je danas puštena u promet, a ukupna vrijednost građenja te dionice iznosila j 495 milijuna kuna.

Dionicu je u promet pustio ministar javnih radova, obnove i graditeljsva Radimir Čačić, a nazočan je bio i predsjednik Vlade Račan.

Premijer je, dolazeći na novu dionicu, istaknuo kako je riječ o prvoj od pet dionica autocesta koje će biti otvorene do kraja lipnja. Dionica je važna za ovaj kraj, ali i za povezivanje Hrvatske sa sjevernom Europom, kazao je Račan iskazujući zadovoljstvo time što su hrvatske tvrtke koje su radile na cesti postigle zadane rokove i kvalitetu.

Riječ je o jednoj od dvije najteže posljednje dionice na autocesti Zagreb - Goričan, koja je ukupno dugačka oko 97 kilometara. Cesta se nalazi na V.b - europskom prometnom koridoru i dio je europske mreže autocesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na dionici Breznički Hum - Novi Marof ukupno je sagrađeno 14 objekata, od toga tri mosta, sedam vijadukata, te četiri nadvožnjaka, te jedno ceestovno čvorište i jedan cestarinski prolaz.

Na toj autocesti Zagreb - Goričan, koja se sastoji od pet dionica, do studenoga ove godine trebala bi biti završena i dionica Novi Marof - Varaždin, duga 13,64 kilometra a nakon njenoga završetka predstoji još samo gradnja 1,4 kilometra dugačkog dijela od Goričana do spoja s Republikom Mađarskom, koji nije u planu do 2005.godine, a u tijeku je izrada projektne dokumentacije.

Na dionici Novi Marof - Varaždin bit će sagrađeno četiri mosta, pet putnih prijelaza i prolaza, te dva docjevna tunela, Vrtlinovec i Hrastovec, čija će desna cijev biti probijena danas.

Prema Vladinom programu gradnje autocesta na autocesti Zagreb - Goričan u razdoblju od 2001. do 2005. planirane su investicije od 1,4 milijarde kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara