PUTIN IMENOVAO NOVU, SMANJENU RUSKU VLADU

Ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak je imenovao članove nove vlade premijera Mihaila Fradkova, napravivši i neke krupne promjene, poput zamjene dosadašnjeg ministra vanjskih poslova Igora Ivanova.

Nova će vlada imati 17 umjesto dosadašnjih 30 ministarstava, a nekoliko ključnih resora predvodit će isti ljudi, poput ministra obrane Sergeja Ivanova, ministra unutarnjih poslova Rašida Nurgalijeva, ministra gospodarstva i trgovine Germana Grefa ili ministra financija Alekseja Kudrina.

Dosadašnji ministar vanjskih poslova Igor Ivanov imenovan je tajnikom ruskog Vijeća sigurnosti, a njegovu dosadašnju dužnost obnašat će donedavni veleposlanik pri UN Sergej Lavrov.

Analitičari su izrazili zadovoljstvo što su ključni nositelji reformi ostali na položajima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Olakšavajuća je vijest da su položaje zadržali Kudrin i Gref, jer su postojala strahovanja da će promjene u strukturi vlade značiti i njiohovo izostavljanje iz vlasti", rekao je analitičar Renaissance Capitala Roland Nash.

Agencija Itar-Tass citirala je Putinovu izjavu da neće raditi drugih promjena u vladi ako pobijedi na predsjedničkim izborima u nedjelju, kao što svi očekuju.

(Hina) xdam ysv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara