Putin o iranskom nuklearnom sporazumu: "Čini mi se da nije sve propalo"

Putin o iranskom nuklearnom sporazumu: "Čini mi se da nije sve propalo"
Foto: Getty Images

RUSKI predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da još ima nade za spas iranskog nuklearnog sporazuma potpisanog 2015., ocijenivši da je Donald Trump voljan pregovarati unatoč istupanju iz ugovora.

"Američki predsjednik nije zatvorio vrata pregovorima, kaže da ima puno toga što mu smeta u tom dokumentu, ali ne odbacuje mogućnost dogovora s Iranom", rekao je Putin na gospodarskom forumu u Sankt Peterburgu.

"Čini mi se da nije sve propalo", dodao je.

Putin ne misli da je Trump gubitnik

Odluku o otkazivanju iranskog nuklearnog sporazuma i ponovnom uvođenju sankcija Iranu koju je Trump objavio početkom svibnja, oštro su kritizirale Europska unija, čija su ulaganja u iransko gospodarstvo time dovedena u pitanje, te Kina i Rusija.

Odluka je potaknula Europljane da se približe Moskvi ne bi li zajedno pokušali spasiti ugovor i po svaku cijenu spriječiti da Iran ponovo počne raditi na programu razvoja nuklearnog oružja, pošto se američki predsjednik našao osamljen u svojoj politici.

"Ne mislim da je predsjednik Trump gubitnik", rekao je ipak Putin.

"Prije svega, ispunio je tako svoje predizborno obećanje. Dakle, na neki način je čak dobio, promatrajući s gledišta unutarnje politike", zaključio je ruski predsjednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara