Putin obišao rusku verziju Disneylanda

Putin obišao rusku verziju Disneylanda
Foto: EPA

PREDSJEDNIK Vladimir Putin obišao je prvi veliki tematski park na zatvorenom, ruski odgovor na Disneyland, za koji Moskva kaže da će biti najveći te vrste u Europi, javljaju ruski mediji.

Tematski park nazvan Ostrov mečti (Otok mašte) izgrađen je u obliku dvorca na 30 hektara u industrijskoj četvrti južne Moskve. 

Među prvim posjetiteljima zabavnog parka su bili štićenici domova za nezbrinutu djecu i djeca iz siromašnih obitelji.

U pratnji moskovskog gradonačelnika Sergeja Sobjanina Putin je razgledao park, popričao s djecom i slikao se s njima. 

Izgrađen za tri godine

Po riječima Sobjanina, Otok mašte izgrađen je za tri godine na mjestu na kojem je ranije bila tvornica automobila Lihačov. Pored zabavnog parka sada se nalazi i tehnološki park.

"To je golem tematski park, najveći zatvoreni zabavni park u Europi", istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je da je riječ o privatnom projektu u koji je uloženo oko 1,5 milijardi dolara.

Otok mašte je prvi u Rusiji i najveći u Europi zatvoreni zabavni park. Ruska verzija Disneylanda bit će jedinstvena u svijetu po nacionalnim obilježjima.

Više od polovine tematske zone činit će junaci ruskih i sovjetskih animiranih filmova, ali će biti zastupljeni i likovi iz stranih: Šrek, Kung Fu Panda, junaci Madagaskara i drugi.

Međutim, nisu svi sretni zbog ruskog Disneylanda. Projekt je izazvao kritike zbog svoje ekstravagancije i neobičnog dizajna, a popularni bloger Ilja Varlamov stavio ga je na 7. mjesto svog popisa 100 najružnijih ruskih zgrada, navodi Reuters.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara