Putin: Postoje snage u SAD-u koje su spremne olako žrtvovati rusko-američke odnose

Putin: Postoje snage u SAD-u koje su spremne olako žrtvovati rusko-američke odnose
Foto: EPA

RUSKI predsjednik Vladimir Putin u četvrtak je upozorio na "snage u Sjedinjenim Državama koje su spremne žrtvovati rusko-američke odnose", dva dana nakon summita u Helsinkiju s američkim kolegom Donaldom Trumpom.

"Vidimo da postoje snage u Sjedinjenim Državama koje su spremne olako žrtvovati rusko-američke odnose zbog svojih ambicija", rekao je Putin u govoru pred ruskim veleposlanicima okupljenima u Moskvi.

Naglasio je da je teško očekivati da se problemi stari godinama riješe u nekoliko sati, ali da se krenulo putem poboljšavanja bilateralnih odnosa. 

Važno je da je došlo do sastanka koji nam je omogućio da izravno razgovaramo, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Summit u Helsinkiju bio je sveukupno gledajući uspjeh, rekao je Putin, izražavajući žaljenje zbog "moćnih" američkih napora da ga se sabotira.

"Vidimo da postoje snage u SAD-u koje su samo tako spremne žrtvovati rusko-američke odnose, žrtvovati ih za svoje ambicije u unutarnjoj političkoj borbi u SAD-u", kazao je Putin.

Ruski vođa dodao je da su te snage čak spremne žrtvovati i radna mjesta i naštetiti američkoj ekonomiji dok vode svoje vlastite političke bitke.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara