Putin pozvao Ruse da glasaju za izmjene ustava, omogućit će mu ponovnu kandidaturu

Putin pozvao Ruse da glasaju za izmjene ustava, omogućit će mu ponovnu kandidaturu
Foto: EPA

VLADIMIR Putin danas je pozvao Ruse da glasaju za izmjene ustava koje bi mu omogućile da se još dva puta kandidira za predsjednika, prozvavši tu reformu garancijom stabilnosti, sigurnosti i blagostanja. 

Putin je taj poziv poslao posljednjeg od sedam dana izjašnjavanja o izmjeni ustava, prvoj od 1993. godine, a ankete predviđaju da će ih podržati više od dvije trećine birača. 

Predlažu se izmjene koje bi Putinu omogućile da se još 2 puta kandidira za mandat od 6 godina

Predlažu se izmjene koje bi Putinu omogućile da se još dva puta kandidira za šestogodišnji mandat, nakon što mu ovaj istekne 2024. godine. 

Time bi 67-godišnji bivši KGB-ovac na vlasti mogao ostati do 2036., iako sam Putin tvrdi da još uvijek nije donio odluku o tome što će činiti.

Putin: Glasamo za državu u kojoj želimo živjeti

"Ne glasamo samo za amandmane. Glasamo za državu u kojoj želimo živjeti, s modernim obrazovanjem i zdravstvenim sustavom, za državu za čiju dobrobit radimo i želimo je ostaviti našoj djeci i unucima“, poručio je Putin. 

"Možemo samo kroz razvoj garantirati stabilnost, sigurnost, blagostanje i život vrijedan življenja za ljude. Naša suverenost ovisi o našoj odgovornosti, našim iskrenim osjećajima patriotizma i brige za domovinu“, dodao je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara